Selecteer een pagina

Eind 2017 begin 2018 verandert het omgevingsrecht. Er zullen minder vergunningen nodig zijn en er zal meer met meldingen gewerkt gaan worden. Daarover gaat ook het raadsvoorstel Handhaving omgevingsrecht waar wij woensdagavond 25 mei over stemmen in de gemeenteraad. Er is heel wat water door Rijn gegaan voordat het voorstel tot stand is gekomen. Diverse sessies en besprekingen in de commissies liggen er aan ten grondslag. Eindelijk is het dan zover de meeste aanbevelingen van de rekenkamercommissie zijn daarbij overgenomen.

Wij zouden graag van de wethouder willen horen wat dat voor effect heeft op het bijhouden van de “lijstjes”, de eerste aanbeveling uit het rekenkamerrapport. De 1,45 extra fte om de lijstjes bij te houden worden op tijdelijke basis aangesteld. Wij vragen ons als CDA dan ook af of de lijstjes dan ook niet meer bijgehouden zullen worden na 2018, wij horen daar graag een reactie over van de wethouder.

Duurzaamheid staat als zodanig niet genoemd in de prioriteitenlijst terwijl wij dat net zo belangrijk vinden als veiligheid. Het is een wegingsfactor zoals volksgezondheid, fysieke veiligheid en hinder/leefbaarheid en krijgt een gelijke score van 0,25. Wij besteden echter veel geld aan subsidies voor  duurzaamheid en energiezuiniger maken van gebouwen. Het lijk ons voor de duidelijkheid beter om dit als aparte prioriteit op te nemen in de lijst.

Verder gaan wij akkoord met het raadsbesluit zoals dat ons voorgelegd is.