Selecteer een pagina

Vandaag heeft Eppie Fokkema, namens het CDA wethouder in het Barneveldse college van B&W, zijn aftreden bekend gemaakt. Aanleiding voor zijn aftreden is een inschattingsfout om belangrijke informatie in het dossier van het Schaffelaartheater niet (tijdig) met het college en de raad te delen. Politiek gezien is hierdoor zijn positie in het college onhoudbaar geworden en heeft wethouder Fokkema zijn conclusies getrokken en zijn ontslag ingediend.

Het CDA betreurt de gang van zaken ten zeerste en respecteert het besluit van de wethouder.

Eppie Fokkema was wethouder sinds 2014 namens het CDA met in zijn portefeuille: Onderwijs, Openbare werken, Sport, Cultuur, Milieu, duurzaamheid en energie, Bedrijfsvoering en Vastgoed.

Eppie Fokkema heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de doelen uit het Coalitieakkoord te realiseren. Daar is hij goed in geslaagd getuige de vastgestelde Energievisie, het Afvalbeleidsplan, het Speelruimtebeleid en de onlangs gepresenteerde stevige investeringen in het wegenonderhoud. Ook zijn er lijnen naar de toekomst uitgezet zoals de verbetering van de digitale dienstverlening en website, en de toekomstplannen van de dorpshuizen in Garderen en Voorthuizen. Er is hard gewerkt aan verbetering van sportaccommodaties, zo heeft bijvoorbeeld elke voetbalvereniging in deze coalitieperiode een verbetering in de accommodatie gekregen of wordt deze voorbereid.

Hij deed zijn werk met veel passie, betrokkenheid en visie. Hij heeft ook geconstateerd dat het werken als bestuurder in het dualistische openbaar bestuur vraagt om een specifieke werkwijze die in het bedrijfsleven – waar vooral visie en resultaat tellen – anders gewogen wordt.

Opvolging

Het CDA neemt met pijn in het hart afscheid van de wethouder en is hem dankbaar voor alles wat hij voor de Barneveldse samenleving heeft gedaan. Het CDA zal zich bezinnen op de ontstane situatie.

CDA Barneveld,

Arjan Westerneng Fractievoorzitter CDA Barneveld, Tel. 06-41402029

Leen Kool, Voorzitter afdeling CDA Barneveld, Tel. 06-48131498