Selecteer een pagina

Vanwege het plotselinge en onverwachte vertrek van onze wethouder is er in het college van B&W van de gemeente Barneveld een vacature ontstaan voor een wethouder die namens het CDA aan het college deelneemt. Wij kiezen hierbij voor een open en transparant proces om daarmee iedereen die denkt deze functie goed te kunnen vervullen de gelegenheid te geven om te kunnen reageren.

Context

CDA vormt samen met SGP, CU en VVD het college. Er is een coalitieakkoord gesloten en het college is voortvarend bezig om dat akkoord uit te voeren.

In de gemeenteraad zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: SGP (7), Pro98 (6), CU (6), CDA (5), VVD (3), Burger Initiatief (3), Staatkundig Gereformeerde Visie (1)

Inhoud van de portefeuille

De portefeuille die we als CDA hebben bevat onder andere de onderwerpen: duurzaamheid en milieu, onderwijs, sport en cultuur, bedrijfsvoering en beheer openbare ruimte. Ook vormen een aantal bijzondere projecten zoals de ontwikkeling van twee dorpshuizen en het centrumgebied van Barneveld deel van de portefeuille. De afgelopen periode is er veel voortgang geboekt en wij zoeken iemand die dit werk zal voortzetten. Zo is er een ambitieuze energie- en windvisie opgesteld die de wethouder samen met de collega’s gaat uitvoeren.

Wat vragen we

Wij zoeken een CDA-er die in het hart en het midden van de Barneveldse samenleving wil opereren. Ervaring in een bestuurlijk/politieke omgeving is een voordeel, maar er moet in ieder geval een aantoonbaar gevoel zijn voor politieke verhoudingen. Wij zoeken een verbinder met de vaardigheid om het CDA-gedachtengoed in te brengen in college en gemeenteraad. Uiteraard is het onderhouden van (zeer) goede contacten met de CDA fractie en het bestuur een belangrijk onderdeel van de rol. Stimuleert de samenwerking met andere partijen, groeperingen en personen.

Wij vragen een motivatiebrief waarin de kandidaat zijn/haar beweegredenen om deze functie op te pakken helder uiteen zet. Ook vragen we een CV waarin in ieder geval de kennisgebieden en de ervaring van de kandidaat uit blijkt.

Termijnen en contact

De vacature staat open van 22 t/m 27 juni. Daarna vindt er een selectie plaats door de selectiecommissie. Op 4 juli worden de uitnodigingen voor een gesprek verzonden aan de geselecteerde kandidaten. De gesprekken met de kandidaten vinden plaats op vrijdag 8 juli. Daarna volgen in de tweede week van juli de gesprekken met het college en de fractievoorzitters van de coalitie. We sturen na de zomervakantie in de laatste week van augustus het persbericht rond waarin de nieuwe kandidaat-wethouder bekend wordt gemaakt. De beëdiging in de gemeenteraad vindt plaats op 26 september.

Een integriteitstoets is onderdeel van de procedure. Van de geselecteerde kandidaten wordt verwacht dat zij daarmee instemmen.

Als er vragen zijn dan kunt u die stellen aan de fractievoorzitter (Arjan Westerneng 06-41402029 of mail: a.westerneng@barneveld.nl) of aan de voorzitter van het bestuur (Leen Kool 06-48131498 of mail: voorzitter@cdabarneveld.nl) .

Link naar verkiezingsprogramma en coalitieakkoord

http://www.barneveld.nl/document.php?m=3&fileid=91517&f=e20d269e06c258681127080a1c500d38&attachment=0

https://d2vry01uvf8h31.cloudfront.net/Afdelingen/Gelderland/Barneveld/Verkiezingsprogramma_CDA_Barneveld_2014_-_2018.pdf

(Afbeelding: Gemeente Barneveld)