Selecteer een pagina

De CDA-fractie draagt Didi Dorrestijn-Taal uit Renswoude voor als nieuwe wethouder in de gemeente Barneveld. Zij volgt de in juni opgestapte Eppie Fokkema op in het college van B&W en neemt ook zijn portefeuille over.

Didi Dorrestijn-Taal is geen onbekende in de regio. Zij was 16 jaar raadslid en 9 jaar wethouder in de gemeente Renswoude en was actief betrokken bij Regio FoodValley. Zij heeft een breed regionaal netwerk.

Didi stelde zich beschikbaar nadat zij hoorde dat het CDA Barneveld op zoek was naar een nieuwe wethouder. Zij heeft daar goed over nagedacht, omdat een keuze voor Barneveld betekent dat zij haar huidige (neven)functies moet beëindigen; zij is op dit moment interim-bestuurder van het CJG Veenendaal en lid van Provinciale Staten van de provincie Utrecht. ,,Ik voel me betrokken bij Barneveld en bij de inwoners van de dorpen. Ik ga de uitdaging graag aan om waar mijn voorganger Eppie Fokkema mee is begonnen, de komende periode verder te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de samenwerking met het college en de gemeenteraad veel gaat opleveren en heb veel zin om in Barneveld aan het werk te gaan.”

Het CDA koos na het opstappen van Eppie Fokkema voor een open procedure. Dit pakte volgens Arjan Westerneng, fractievoorzitter van de CDA fractie in de Barneveldse gemeenteraad, goed uit. “We kregen veel positieve reacties op onze open en transparante aanpak. Er meldden zich 17 kandidaten, waaronder 10 mannen en 7 vrouwen, voor de functie van wethouder.” Na een zorgvuldige procedure werd met vier kandidaten een gesprek gevoerd waaruit Didi Dorrestijn naar voren kwam. ,,Wij hebben er veel vertrouwen in dat Didi, een CDA-vrouw in hart en nieren, helemaal past in het Barneveldse. Ze heeft veel politieke en bestuurlijke ervaring, is gedreven, enthousiast en ondernemend. Daarbij is ze sterk relatiegericht en staat midden in de samenleving”, aldus Arjan Westerneng

Didi heeft inmiddels kennisgemaakt met het Barneveldse college. De benoeming tot wethouder is een bevoegdheid van de gemeenteraad. De voordracht van Didi komt in de gemeenteraadsvergadering van 28 september 2016 aan de orde. Tot die tijd bereidt zij zich al wel voor om vanaf de 28e direct volop mee te kunnen draaien in het Barneveldse college.

 

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Arjan Westerneng (fractievoorzitter) tel: 06-41402029 en/of

Didi Dorrestijn-Taal (kandidaat wethouder) tel: 06-55070921