Selecteer een pagina

Ik ben Didi Dorrestijn-Taal, 51 jaar, getrouwd met Johan en moeder van vier kinderen in de leeftijd van 14 tot 24. En wij hebben een hond, Julie Jette. Een Heidewachtel, die veel van beweging houdt. We maken dan ook veel wandelingen. Verder lees ik graag en vind het heerlijk om met mijn gezin op vakantie te gaan. Wij houden veel van de zee, Denemarken en Portugal zijn onze favoriete vakantiebestemmingen. Kerkelijk zijn wij verbonden aan de PKN-gemeente “De Achthoek” in Scherpenzeel.

Die liefde voor de zee is mij met de paplepel ingegoten, want mijn ouders zijn ooit uit Scheveningen het binnenland ingetrokken, op zoek naar een mooie groene woonomgeving voor hun kinderen. Eerst was dat Moerkapelle, waar ik geboren ben, en vanaf mijn tweede woon ik al in Renswoude waar ik een hele fijne jeugd heb gehad. Na mijn middelbare schooltijd aan het Christelijk Lyceum in Veenendaal ben ik bij het bouwkostenadviesbureau van mijn vader gaan werken. In die jaren heb ik in deeltijd de economisch-juridische richting van de HEAO in Utrecht gevolgd. Van 1990 tot 2006 was ik raadslid en zijn ook onze vier kinderen geboren: Eline, Hans, Annelies en Sjoerd. Mijn jongste zoon is leerling van het JFC.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 heeft de gemeenteraad besloten mij als wethouder te benoemen, en dat heb ik met heel veel plezier gedaan, samen met Dick Vlastuin (wethouder namens de SGP) tot april 2015. De eerste jaren hebben vooral in het teken gestaan van ons verzet tegen een dreigende herindeling. Mijn eerste grote project was de aanleg van een tweezijdig fietspad naar Barneveld. De verbinding is toen al gelegd;)

In 2015 besloot ik afscheid te nemen van Renswoude om plaats te maken voor andere mensen en zo het Statenlidmaatschap van de CDA-fractie in Utrecht te kunnen vervullen.

Voor mij is het CDA de partij van mensen die met elkaar gehoor geven aan het appèl om de met elkaar Christelijke waarden om te zetten in daden en te bouwen aan een democratische samenleving. Langs de kant staan is  voor mij geen optie, iedereen wordt gevraagd mee te doen met de gaven en talenten die je gegeven zijn. Ik wil hieraan de komende tijd betekenis geven als wethouder van Barneveld en verder bouwen waar Eppie Fokkema deze periode mee is begonnen.

Ik zie uit naar een verdere kennismaking!

Didi Dorrestijn-Taal