Selecteer een pagina

Het bestemmingsplan Thorbeckelaan III voorziet in het realiseren van een rijhal aan de Thorbeckelaan. De rijhal is nodig om de ruitersportvereniging een permanente plek te geven, aangezien deze vereniging noodgedwongen haar locatie aan de Nijkerkerweg diende te verlaten.

Realisatie van de functie ‘rijhal’ past binnen de bepalingen van het vigerend bestemmingsplan, daar het thans de bestemming ‘sport’ heeft en er enkel een bouwvlak ontbreekt voor het realiseren van een rijhal. Wat dat betreft een uiterst geschikte locatie voor de ruitersportvereniging.

Hoewel tijdens de commissievergadering naar voren kwam dat in de toekomst de rondweg west wellicht in dit gebied komt te lopen, geeft dit voor het CDA geen reden om niet met het bestemmingsplan in te stemmen. De rondweg west zal nog jaren duren en concrete plannen liggen er vooralsnog niet. Daar het CDA van mening is dat men de ruitersportvereniging niet zo lang in onzekerheid kan laten alsook de prima locatie voor deze vereniging, betekent dat het CDA met dit bestemmingsplan instemt.

(Foto: Gemeente Barneveld)