Selecteer een pagina

BARNEVELD Barnevelders moeten niet geremd worden op het indienen van een bezwaar op de WOZ-aanslag (onroerende zaakbelasting) als ze vinden dat ze een oneigenlijke aanslag hebben ontvangen van de gemeente Barneveld.

Dat stelt CDA-raadslid Ariën Appeldoorn in reactie op een gemeentelijke advertentie hierover, afgelopen donderdag in deze krant. Hij heeft hierover inmiddels ook vragen gesteld richting het college van burgemeester en wethouders.

In de bewuste advertentie wordt volgens Appeldoorn mogelijk de indruk gewekt dat de gemeente inwoners wil ontmoedigen bezwaar aan te tekenen. ,,Met name wordt die indruk gewekt door één zin in de advertentie”, zegt hij. Hij bedoelt dan de zin: ‘De verstrekte kostenvergoedingen kunnen uiteindelijk gevolgen hebben voor alle belastingbetalers, aangezien deze worden meegenomen in de tariefsbepaling van het volgende belastingjaar.’

Appeldoorn: ,,Je zou dat kunnen interpreteren als rem richting inwoners, waarbij de gemeente probeert inwoners te beïnvloeden. Dat terwijl het een goed recht is van inwoners om bezwaar aan te tekenen zonder zich eerst af te moeten vragen welk effecten dat mogelijk heeft. Het is daarnaast een plicht van de gemeente om zuivere aanslagen op te leggen.” In het verlengde hiervan is het raadslid wel benieuwd in hoeveel situaties er een gegrond bezwaar is ingediend en in hoeveel gevallen de gemeente compensatie heeft moeten verstrekken voor juridische bijstand. ,,Gebeurt dat veel, dan moet dat probleem ondervangen worden.” De WOZ-aanslagen worden één dezer dagen verstuurd.

Bron: Barneveldse Krant.