Selecteer een pagina

In de raadsvergadering van 30 september werd er gesproken over de strategische agenda Foodvalley. Hieronder de inbreng van het CDA over Foodvalley en piercings..

De plannen voor de regio Foodvalley zijn al vaak besproken in dit huis. Gelukkig zien we als CDA dat zaken steeds concreter worden verwoord en er ook daadwerkelijk stappen gezet worden. Triple Helix blijft voor ons qua naam een gedrocht, maar de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs – wat dit behelst – is voor ons essentieel voor Foodvalley. Belangrijk dat hierbij krachten worden gebundeld.

Het grappige is, dat een Triple Helix ook een piercing is. En niet zo maar een piercing, maar drie gaatjes naast elkaar in het oor. Google erop en u ziet het zelf. Maar de vraag is, wat wil het CDA nu graag in het oor? In voorbereiding had ik twee puntjes, of gaatjes, maar dankzij het amendement van de SGP en CU drie. Waardoor de Triple Helix compleet is; dank daarvoor!

Ten eerste willen we graag nog meer duidelijkheid over de status van dit stuk. Als we dit vaststellen, wat betekent dit dan voor het uitvoeringsplan? Zijn dit de kaders waar de denktank in mag functioneren en zijn wij verder afhankelijk van deze plannen, of kunnen wij op sommige gebieden ook nog afwijken? Een ambitie uitspreken – zoals in de notulen van de commissie staat – is mooi, maar in hoeverre hebben we de ruimte om bij concrete zaken nog af te wijken? Graag een reactie van de wethouder.

Ten tweede zijn wij mede-ondertekenaar van het amendement over de A1/A30. De voor ons zo belangrijke aanpassingen aan de aansluiting A1/A30 komt niet in de visie voor en wij vinden het belangrijk dat dit opgenomen wordt in de visie. Het is van belang hier in de visie die we met elkaar bespreken duidelijk stelling in te nemen. Dit om er ook zeker van te zijn dat dit onderdeel wordt van de uitvoeringsagenda. Want uitvoeren moeten we het!

Ten derde. We zullen ook mee gaan met het amendement van de de CU en SGP over de regiosprinter. Ook op deze manier werken we aan betere bereikbaarheid binnen de regio Foodvalley. De triple helix is compleet.

Voorzitter, tot zover in inbreng van het CDA. We wensen de verantwoordelijken veel succes en blijven het college aandringen om het belang van Barneveld hoog op de agenda te zetten. Knoop dat maar, om met Triple Helix te spreken, in de oren!