Selecteer een pagina

Lees hier de vragen die het CDA vandaag heeft gesteld over ruitersport in Barneveld:

Via de Barneveldse Krant van 1 november jongstleden hebben wij kennis genomen van de plannen van Ruitersportvereniging Barneveld als het gaat om een nieuwe locatie voor haar manege. De plek die aan de Baron van Nagellstraat vrijkomt door het verhuizen van de voetbalclub De Kieviten schijnt voor deze manege aantrekkelijk te zijn.

De fractie van het CDA heeft tijdens de commissiebehandeling van de begroting reeds aandacht gevraagd voor een eerder plan dat bestudeerd is. Dit betreft het plan om de locatie van P.S.V. De Veluweruiters  te gebruiken voor zowel deze vereniging als de Ruitersportvereniging Barneveld. Op deze wijze kan er een kwalitatief goed hippisch centrum worden ontwikkeld geschikt voor beide verenigingen en ook evenementen als Het Gouden Ei en Het Wilde Varken kunnen hier gebruik van maken. De eerdergenoemde ontwikkeling op de Baron van Nagellstraat en het andere plan om twee ruiterverenigingen samen te huisvesten en een kwalitatief hoogwaardig hippisch centrum te bouwen, zorgt bij het CDA dan ook voor een aantal vragen:

De fractie van het CDA stelt de volgende vragen over bovengenoemd onderwerp.

  • Kunt u ons de plannen verstrekken zoals deze vorig jaar besproken zijn met beide verenigingen en een inzicht geven in de doelstellingen die daarmee werden bereikt
  • Kunt u ons inzicht geven in de kennelijke plannen om de Ruitersportvereniging Barneveld naar de Baron van Nagelstraat de verplaatsen?
  • Hoe ziet het ledenbestand van beide verenigingen eruit en wat is de status van deze leden rijdend/niet rijdend lid)?
  • Kunt u ons een afschrift verstrekken van de gemaakte afspraken tussen de gemeente en Rijvereniging Barneveld die zijn gemaakt in verband met het vertrek van de Nijkerkerweg
  • Is en zo ja hoe is de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie betrokken bij beide geschetste ontwikkelingen?
  • Bent u bereid verder onderzoek te doen naar het ondersteunen dan wel ontwikkelen van een accommodatie die recht doet aan de individuele en gezamenlijke ambities van beide ruitersportverenigingen?