Selecteer een pagina

Op 11 november 2015 ben ik benoemd en beëdigd als raadslid van de gemeente Barneveld. De onderwerpen die ik onder mijn hoede zal krijgen zijn ruimtelijke ordening, duurzaamheid en onderwijs. Onderwerpen die mij en het CDA veel doen, waar ik wat mee heb en bovendien de burgers van de gemeente van Barneveld veelal raken.

Daarnaast was het vorige week (van 9 november tot en met 13 november) de week van respect, waarbij politici, vrijwilligers en/of bekende Nederlanders op bezoek zijn gegaan bij (basis)scholen. Ook ik heb hier aan meegedaan en ben op bezoek geweest bij de Willem van Oranje school in Norschoten. Daar mocht ik een gastles geven aan groep 8.

Wat heeft mij deze gastles veel energie gegeven! Het was echt een leuke en spontane groep. De betrokkenheid, saamhorigheid en openheid gaven mij veel voldoening. Daar kwam bij dat het jaarthema op deze school ‘ontmoeten is gewoon doen’ erg aansloot bij het onderwerp respect. Ook de leerlingen hebben volgens mij erg genoten. Een gastles geven op deze school is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

21

De afgelopen weken waren intensief, inspirerend en gaf mij veel energie. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan, nieuwe mensen ontmoet en probeer mijn rol als volksvertegenwoordiger goed op te pakken. Want dat is het raadslidmaatschap uiteindelijk ook: volksvertegenwoordiger zijn. Ik heb er zin in!

Eens per maand ben ik voornemens een blog te schrijven op de website van CDA Barneveld. Mocht u suggesties, vragen of opmerkingen hebben, bel of mail mij gerust.

Maarten Schipper

06-41 21 52 97

m.schipper@barneveld.nl

Twitter: @SchipperMaarten