Selecteer een pagina

De vorige raadsvergadering van november heb ik als nieuw raadslid mijn maidenspeech, zoals dat wordt genoemd, gehouden over het bestemmingsplan Welsumerlaan II.

Het bestemmingsplan dient voor enkele percelen aan de Welsumerlaan vastgesteld te worden om een herverkaveling planologisch mogelijk te maken. Schijnbaar is de boodschap niet helder over gekomen en lijkt dit net een herexamen…..

Het plan dat voor ons ligt is ingegeven door het feit dat een aantal kavels aan de Welsummerlaan de afgelopen jaren niet zijn verkocht. Dit komt doordat de (koop)woningmarkt de afgelopen jaren onder druk heeft gestaan.

Tijdens de raadsvergadering is echter nieuwe informatie naar voren gekomen, inhoudende dat de 6 woningen energie neutraal + worden gebouwd en bedoeld zijn voor 55 plussers.

Deze informatie is in zoverre niet relevant voor de vaststelling van het bestemmingsplan. De fractie van het CDA blijft dan ook van mening dat de noodzaak tot wijziging niet duidelijk is en enkel een financiële reden kent.

Een reden die het CDA niet kan volgen, daar de economie weer aantrekt en de woningmarkt zich verbeterd. Thans vindt het CDA dit plan vooralsnog voorbarig.

Nu Cluster C met name vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen kent, de wijk gekenmerkt wordt door een bijzondere architectonische kwaliteit met individueel vormgegeven woningen, en voor bewoners van dit Cluster dit juist een reden was om in deze wijk te wonen,  geeft dit voor het CDA reden om niet in te stemmen met dit bestemmingsplan.

Maarten Schipper

Raadslid CDA Barneveld