Selecteer een pagina

Voor ons ligt het bestemmingsplan Holzenbosch. Een bestemmingsplan dat aan de zuidzijde van Voorthuizen een nieuwe wijk mogelijk zal maken. Een wijk waar in beginsel 326 woningen zullen komen.

Voor dit plan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin randvoorwaarden zijn opgenomen voor de architectonische vormgeving van de bebouwing en voor de verdere inrichting. Het CDA vindt dit een prachtig en mooi plan!

Daar komt bij dat het woningbouwprogramma voor Holzenbosch zal voorzien in 30% sociale woningbouw (huur en koop) en 24% van de woningbouw zich in de prijsklasse van € 170.000,- tot € 225.000,- bevindt. Verder staan er voldoende vrije sector huurwoningen, hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen gepland. Al met al zal Holzenbosch een mooie en gevarieerde wijk worden!

Zoals u weet hecht het CDA bovendien groot belang aan duurzaamheid. Als rentmeester willen wij een wereld waar niet alleen wij zelf, maar ook volgende generaties in gezondheid mogen en kunnen leven. Gas, olie en steenkool zijn niet onuitputtelijk. In zoverre is het CDA dan ook trots dat de gemeente, woningstichting en aannemer voornemens zijn tenminste 20 tot 30 zogenoemde passieve en een aantal energieneutrale woningen te realiseren.  Holzenbosch wordt een duurzame en toekomstbestendige wijk, waarbij duurzaamheid optimaal zal worden vormgegeven!

Tot slot bleek tijdens de commissievergadering wel hoe belangrijk dit plan voor Voorthuizen is. Voorthuizen smacht naar de bouw van 326 nieuwe woningen. Het CDA is dan ook verheugd dat de wethouder tijdens de commissie heeft aangegeven dat de bouw van 326 woningen sneller kan verlopen ingeval er grote belangstelling is van kopers en huurders.

Uit deze bijdrage blijkt wel hoe trots het CDA is met dit plan. Het is mooi, gevarieerd en duurzaam! Laten we zo snel als mogelijk uitvoering geven aan dit plan. Dat is wat Voorthuizen verdient!

Maarten Schipper

Raadslid CDA Barneveld