Selecteer een pagina

Het heeft even geduurd maar gelukkig ligt er dan een raadsvoorstel  om de aanbevelingen zoals opgesteld door de rekenkamer commissie over te nemen. Het raadsvoorstel doet daarmee ook recht aan het werk van de rekenkamer commissie die onderzoek heeft gedaan op het handhavings en legaliserings beleid in Barneveld.

 

Met name waren de aanbeveling 1   –  een lijst bijhouden van illegale situaties met een lage prioritering   –  en aanbeveling 6  –  maak in de collegeadviezen helder van wie welke argumenten afkomstig zijn, voor het CDA belangrijke punten om opgevolgd te krijgen. Wij worden daarmee op onze wenken bedient. Wij geven het college dan ook graag de ruimte extra ambtelijke formatie beschikbaar te maken voor de uitvoering daarvan.

 

Wij dienen samen met de Christen Unie een motie in om de lijst die opgesteld wordt naar aanleiding van aanbeveling 1 te evalueren na één jaar om nut en noodzaak van de lijst te beoordelen.

 

Met betrekking tot aanbeveling drie, vier en vijf zijn wij mede ondertekenaars van het SGP amendement om het advies van het college te volgen en daarmee de aanbevelingen ruimer te interpreteren. Oftewel aanbeveling drie en vier niet over te nemen maar het college de vrijheid te geven bredere afwegingen te maken in de beoordeling. Evenzo voor aanbeveling vijf  om bestuurlijk maatwerk te kunnen leveren met dien verstande dat de raad geïnformeerd wordt zodra het afwijkt van de wettelijke kaders.

 

Het CDA  zal dan ook voor het raadsvoorstel stemmen met in acht neming van het amendement en de motie