Selecteer een pagina

Dat de Julianaschool een stap maakt naar een nieuw gebouw en locatie is logisch. Op het eerste gezicht lijkt de nu aangewezen locatie boordevol mogelijkheden. Daar zijn wij als CDA enthousiast over! Dit enthousiasme gaat echter gepaard met bezorgdheid en dan met name over de verenigingen, waar in dit plan het nodige van wordt gevraagd.

Bij het plan ‘verplaatsing Julianaschool’ gaat het eigenlijk om één ding: vier partijen bij elkaar brengen. De Julianaschool, Korfbalvereniging ODIK, Hockeyclub MHCB en niet in de laatste plaats de gemeente, moeten als vier partijen bij elkaar komen. De gemeente heeft in deze een enorme verantwoordelijkheid als initiator van het plan. ODIK en MHCB zijn allebei vanaf het begin in het plan meegenomen. Het siert hen, en bij deze dan ook een enorm compliment voor de verenigingen, dat zij zich zo constructief opstellen. Beide verenigingen hebben mooie faciliteiten, weliswaar met wensen, maar zijn duidelijk niet de initiatiefnemers. Het is dan ook van belang hier zorgvuldig mee om te gaan.’

Samen naar een WIN-WIN-WIN situatie

Er liggen op dit moment twee modellen voor, waar allebei wat voor te zeggen is. Als CDA spreken we geen voorkeur uit. Dit is aan de verenigingen en de gemeente en voor ons telt vooral het resultaat en het draagvlak. Zonder draagvlak van de verenigingen geen plan! Er zijn een aantal aspecten die we aan de wethouder hebben voorgelegd:

  • Wij gaan er van uit dat bij de uitwerking van de plannen rekening wordt gehouden met een waterveld voor MHCB en een inloopveld voor ODIK en dat dit ook binnen het budget past.
  • Wij gaan er van uit de gemeente gaat voor een WIN-WIN-WIN situatie voor alle partijen. En dat de verenigingen in dit plan niet de verliezer zullen worden van een plan dat is geïnitieerd door het college. We hebben daarom naar de visie van het college gevraagd.

Ook hebben we de wethouder verzocht om een toezegging dat hij ernaar streeft om voor de zomer tot overeenstemming met de verenigingen te komen. Dit is ook voor de Julianaschool van groot belang.

Daarnaast hebben we samen met de VVD en de SGP een amendement ingediend. Het lijkt ons als CDA goed om, nadat de verenigingen met het college tot overeenstemming zijn gekomen, ons als raad hier inhoudelijk over te informeren. Bij het aannemen van het amendement betekent dit dat we middels een ingekomen stuk een duidelijk en financieel onderbouwd verhaal willen ontvangen.

Al met al moet het dus, zoals ook in de commissievergadering is gezegd, een win-win-win-situatie worden. Win voor de Julianaschool, win voor ODIK en een win voor MHCB. Alleen op die manier is het een win voor de gemeente. We wensen de verenigingen, Julianaschool en het college veel wijsheid toe in de verdere gesprekken en we blijven dit met veel interesse volgen!