Selecteer een pagina

De fractie van CDA Gelderland en gedeputeerde Peter Drenth hebben op woensdag 18 december een bezoek gebracht aan Barneveld. Doel van het bezoek was om actief op zoek te gaan naar het geluid vanuit de agrarische sector, de arbeidsmarkt en de actuele politiek. De Barneveldse CDA-fractie en haar bestuursleden waren ook aanwezig bij de bijeenkomst, net als wethouder Didi Dorrestijn.

Samenwerking gemeente en provincie

Uiteraard stond het onderwerp stikstof op het programma. Om te kijken wat er in de gemeente Barneveld van belang is, spraken de aanwezigen in het Pluimveemuseum met agrariër Gert van Middendorp en adviseur buitengebied Addy Ruitenbeek van Struikhoeve Advies.

,,Het was goed om de informatie rondom de enorme hoeveel regelgeving voor boeren uit eerste hand te horen. Het verhaal en de ervaringen van deze mannen, aangevuld met de actuele ontwikkelingen uit de provinciale politiek, geeft voor ons aan hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven, omdat we het samen moeten oplossen”, aldus fractievoorzitter Daan de Vries.

In het kader van onderwijs werd vervolgens de gloednieuwe Barneveldse Techniek Opleiding bezocht. Manager Annelies de Graaf en Bestuurder Henk van Ee informeerden de politici over het gloednieuwe initiatief en hoe succesvol de eerste jongeren al zijn in hun opleiding. Met trots werd verteld dat alle jongeren afgelopen week waren geslaagd voor hun praktijkexamen lassen, wat vrij uniek is voor eerstejaars studenten. “Dit is een mooi initiatief van het Barneveldse bedrijfsleven en de Onderwijsinstellingen. Het verdient alle aandacht en support van de overheid”, vertelde de wethouder Didi Dorrestijn aan de Gelderse Statenleden.

Als laatste onderdeel van de dag stond het bespreken van de actuele ontwikkelingen op het programma en hoe we de samenwerking tussen Barneveld en de provincie verder kunnen verbeteren. ,,Onderwerpen als duurzaamheid en wonen zijn aan bod geweest”, aldus De Vries. “Als fractie vonden wij het een geslaagde ontmoeting om met elkaar samen verder te kunnen bouwen aan een sterk Barneveld.”