Didi Dorrestijn

Didi Dorrestijn

Wethouder

“Kijk eens om je heen, kijk eens om je heen. Jij bent in de wereld niet alleen.” De eerste regel uit een bekend kinderlied, wie kent het niet? Zo in het leven staan, rekening houdend met de ander, die opdracht wil ik iedere dag opnieuw vervullen. Als echtgenote en moeder in de eerste plaats."

Bekijk mijn profiel

Didi Dorrestijn

Wethouder

Ik ben Didi Dorrestijn, 53 jaar, getrouwd met Johan en moeder van vier kinderen, van 26, 24, 19 en 16 jaar oud. De oudste woont inmiddels niet meer thuis. Bijna mijn hele leven woon ik al in Renswoude, op steenworp afstand van Barneveld. In Renswoude ben ik ruim negen jaar wethouder geweest. Daarnaast was ik lid van Provinciale Staten in 2015/2016 en interimbestuurder van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Veenendaal. Mijn wortels liggen in het ondernemerschap; ruim 10 jaar was ik eigenaar van een bouwkostenadviesbureau.  

Van het kleine Renswoude naar het grote Barneveld is een behoorlijke overgang, maar ik voel me ook hier als een vis in het water. Dat komt natuurlijk ook dat Barneveld bestaat uit negen dorpen van 700 tot 35000 inwoners, voor elk wat wils. En ik voel me ook thuis omdat ik merk dat er een grote betrokkenheid is en dat mensen snel in de “meehelp- en meedenkstand” komen. Niet alleen voor jezelf bezig zijn, en weten dat een stukje eigenbelang soms moet wijken voor het belang van anderen.  Vanuit die grondhouding wil ik graag samenwerken, dat ligt mij het beste.

Afgelopen jaar heb ik bij kunnen dragen aan het verder brengen van energie en duurzaamheid, waar mensen volop hun schouders onder zetten. Daarnaast hebben wij hard gewerkt aan de dorpshuizen in Voorthuizen en Garderen, waarvan de bouw als alles goed gaat eind 2018, begin 2018 zal starten.  Er zijn nieuwe scholen gebouwd, speelplekken aangepakt en het Schaffelaartheater heeft na een spannend jaar de zekerheid gekregen dat ze door kunnen.

Als wethouder van Barneveld wil ik graag doorgaan met het werk waar ik eind 2016 mee mocht beginnen. Om in al die mooie dorpen samen te werken met de inwoners, jong en oud, aan een fijne leefomgeving en alles wat daarbij hoort. Niet ten koste van een ander, maar ter versterking van ons allemaal!

Mijn laatste berichten

Onderkomen voor BDSV

We hebben als raad zo’n jaar geleden een motie ingediend als raad om een tijdelijke en structurele oplossing te vinden voor de dam en schaakvereniging. Er hebben daarna veel gesprekken plaatsgevonden, we zijn tussentijds geïnformeerd en er is in een...

Lees meer

Burgerinitiatief van de Jongerenraad

We willen als CDA vooral iets zeggen over de totstandkoming van dit stuk en de verdere procedure. Eerst over de totstandkoming. Het is bijzonder dat een jongerenraad in staat is om zo’n stuk te produceren. Het agenderen van een belangrijk onderwerp, alcohol in het...

Lees meer