Selecteer een pagina

Op de foto Jaco Geurts, Tweede Kamerlid voor het CDA (links) en Daan de Vries van CDA Barneveld.

“Wat een fantastische mijlpaal voor zo’n prachtig evenement, twintig jaar! Samen duiken om het verschil te maken en te helpen met de projecten van World Servants. Als CDA Barneveld zijn we trots op al die deelnemers die eraan willen bijdragen dat de leefomstandigheden van zoveel mensen die in armoede leven, blijvend worden verbeterd.” Aan het woord is CDA-fractievoorzitter Daan de Vries, die het belangrijke CDA-thema ‘Zorg voor elkaar’ in de Dive2Change toegepast ziet.

Het startschot  voor de duik wordt dit jaar gelost door Tweede Kamerlid Jaco Geurts. “Omdat ik in Voorthuizen woon, ben ik ook al snel betrokken bij de lokale politiek en activiteiten. De CDA fractie spreek ik regelmatig. Het is fantastisch dat het CDA dit evenement sponsort. Met trots wil ik dan ook het startschot geven voor de honderden kanjers die het koude water in duiken.”

Fractievoorzitter Daan vult aan: “Als mensen zijn we verantwoordelijk voor elkaar. Samen leven, voor elkaar. Zeker de minderbedeelden in onze wereld hebben keihard hulp nodig en het is mooi te zien dat de Dive2Change hier een bijdrage aan levert. Vanuit de gemeentelijke, maar ook vanuit de landelijke politiek willen we dergelijke evenementen van harte onder de aandacht brengen. Dit initiatief laat concreet zien hoe mensen voor elkaar kunnen klaarstaan. De kou in om anderen niet in de kou te laten staan, hartverwarmend.”