Vakantie, als we de woordenboeken mogen geloven een periode zonder verplichtingen.

Alhoewel dit als raadslid nooit helemaal het geval is, proberen wij tijdens onze vakantie zoveel mogelijk verplichtingen los te laten. Door de actieve en uitdagende reizen die wij als gezin maken is dat gelukkig goed mogelijk. Opladen, nieuwe dingen ontdekken en genieten van de tijd met elkaar!

Onze vakanties beginnen dan ook al ruim voor de uiteindelijke reis, met alle voorbereidingen.

De belangrijkste eerste stap is natuurlijk het kiezen van onze bestemming. Na Maleisië, Montenegro en Ierland viel de keuze dit jaar op Australië. Sydney om precies te zijn!

De lonely planet (en de kindervariant) werden doorgelezen en uitgeplozen en de bagage zo beperkt mogelijk ingepakt (best een mooie uitdaging). Zo vertrokken we met de trein naar Schiphol en via China door naar Australië. Alhoewel we vaak verbaasde blikken en opmerkingen krijgen, ervaren wij het reizen met de kinderen niet als moeilijk of zwaar. De jongens (2, 5 en 8 jaar oud) genieten minstens even hard en weten precies wat er van ze verwacht wordt.

Australië is in één woord geweldig! 

We hadden het geluk dat we tegelijk met het Vivid festival in Sydney waren. Overal lichtjes, kunst en gezelligheid en niet te vergeten een heerlijk relaxte sfeer.

Wat we verder zoal gedaan hebben tijdens onze vakantie? Eigenlijk van alles en nog wat. Van de Bondi to Coogee coastal walk tot walvissen en dolfijnen spotten op North Head. Diep de blue mountains in en een paar dagen richting de outback om daar te overnachten. Voor de kinderen proberen we ook genoeg leuke dingen op te zoeken. Zo hebben we de prachtige Taronga zoo bezocht en zijn we boven in The Sydney Eye geweest.

Er zijn dagen tussen waarin we maar zo 15 km lopen, maar daarentegen ook dagen die we op het strand en in speeltuintjes doorbrengen. Een mooie mix met tussendoor genoeg terrasjes en picknick avonturen! Op de zondagen zijn we met vrienden mee geweest naar Hillsong. Zo gaaf om je aan de andere kant van de wereld zo thuis te voelen in een kerk. De jongens hebben zich er ook perfect vermaakt bij de kinderdiensten en spreken inmiddels voldoende Engels om zich prima te kunnen redden.

Aan het eind van de dag nemen we samen de tijd om plannen te maken voor de volgende dag. Ook maken we elke dag een korte samenvatting die we samen met een aantal foto’s posten in de Journi Blog app. Een enorme aanrader, want familie en vrienden kunnen hier in meelezen en aan het eind van de vakantie kun je heel makkelijk een vakantiealbum af laten drukken!

Inmiddels zijn wij alweer een tijdje terug in Barneveld, maar we genieten nog steeds na van alle mooie herinneringen.

Met hernieuwde energie kunnen wij er weer een jaar tegenaan en op zoek naar nieuwe avonturen!

Zomergroeten van familie Van den Broek!