Selecteer een pagina

Donderdag 14 april organiseert CDA-Barneveld de tweede inspiratieavond over energie en duurzaamheid. Brendan de Graaf en Wicha Benus laten zien dat duurzame energie niet alleen goedkoper is, maar ook heel goed lokaal kan worden opgewekt. De avond in de Meerwaarde begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

 

Op 14 april staan de kansen en mogelijkheden voor lokale duurzame energie-initiatieven centraal. Sprekers zijn Brendan de Graaf, voorheen directeur Texel Energie en Wicha Benus, kwartiermaker Duurzaam Energiebedrijf Barneveld. Zowel particulieren als bedrijven kunnen deelnemen en investeren in een eigen lokaal energiebedrijf dat duurzame energie ontwikkelt en produceert, bijvoorbeeld vanuit zon, wind of biomassa. Dit is de tweede avond in een serie inspiratieavonden van het CDA over duurzaamheid. In oktober vorig jaar stond het thema ‘energieneutrale woningen’ centraal.

 

De twee inspirerende sprekers schetsen op 14 april de mogelijkheden om als particulier of ondernemer vanuit gezamenlijke initiatieven in te zetten op duurzame energie. Brendan de Graaf deelt zijn brede visie op energie en neemt u mee in zijn ervaringen met de meest succesvolle energiecoöperatie in Nederland. Hij was van 2008 tot en met 2014 directeur van Texel Energie, een coöperatie die is opgericht om op Texel duurzaam energiegebruik te realiseren. De tweede spreker, Wicha Benus, is als innovatiemakelaar verbonden aan Regionaal Centrum Technologie de Vallei (RCT), een stichting die met ondernemers naar mogelijkheden zoekt om concurrentievoordeel te behalen. Hij is tevens recent benoemd als kwartiermaker voor het Duurzaam Energiebedrijf Barneveld. Wicha Benus gaat vooral in op de kansen en toepassingsmogelijkheden in Barneveld. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen aan de sprekers te stellen. Ook is er ruimte voor onderlinge discussie.

 

De avond die door CDA-Barneveld wordt georganiseerd, is gratis. De inloop op 14 april is vanaf 19.30 uur in de Meerwaarde. Het inhoudelijk deel van de avond begint om 20.00 uur. Iedereen uit de gemeente Barnevelder is van harte welkom.