We zijn verdrietig, gebroken en aangeslagen. Na een korte periode van ziekte voor Gert, hebben we een lege plek naast ons. Onze fractiegenoot Gert is overleden. Dat is zwaar, en maakt ons stil. We denken in de eerste plaats aan zijn vrouw Liesbeth, zijn kinderen en ieder die dicht om hem heen staan. Wat een verdriet moet dit geven. We wensen hen sterkte en Gods troost en nabijheid toe.

Gert gaf vanaf het eerste moment een belangrijke bijdrage aan ons team. Zijn openheid, bevlogenheid en persoonlijke aandacht blijven ons altijd bij. Gert hoefde je niet lang te kennen om hem goed te kennen. En hij had zoveel zin in deze raadperiode. In de zomer werd voor Gert duidelijk dat hij ernstige ziek was. Dat het allemaal zo snel is gegaan, is moeilijk te bevatten en brengt de kwetsbaarheid van ons leven wel heel dichtbij. Nu hebben we een lege plek, die we nog lang zullen merken. We gaan Gert missen.

Onze fractievergaderingen worden altijd geopend door een fractielid. Gert gaf ons de tekst van een lied mee. Het lied ‘De Steen’ van Bram Vermeulen.

“Ik heb een steen verlegd,
in een rivier op aarde.
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten.
Ik leverde bewijs van mijn bestaan.
Omdat, door het verleggen van die ene steen,
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.”

We zijn verdrietig, gebroken en aangeslagen. Het maakt ons stil.