Selecteer een pagina

Valentijnsdag: Taart voor vrijwilligers met ‘hart voor de samenleving’

CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts heeft voor Valentijnsdag drie vrijwilligers van woonzorgcentrum Nieuw Avondrust verrast. De dames Hansma, Water en Ankersmit werden getrakteerd op een lekkere taart. Ook vrijwilliger coördinator Edith Waaijenberg werd in de traktatie betrokken.

Edith Waaijenberg vertelde dat er zo’n 200  vrijwilligers actief zijn voor Nieuw Avondrust: “deze vrijwilligers zijn voor onze bewoners een echte plus. Zij verzorgen activiteiten, helpen veel en gaan met de bewoners op stap. Zij vervullen de wensen van bewoners. Wij zijn heel blij met alle vrijwilligers”. Dat was voor Voorthuizenaar Jaco Geurts de reden om vrijwilligers ter verrassen.

Zo zijn de drie dames Hansma, Water en Ankersmit actief in de eigen bibliotheek. Zij hebben een wekelijkse bijeenkomst waar boeken worden uitgewisseld. Vaak komen dan de verhalen van bewoners zelf ter sprake en bevelen zij elkaar de mooie boeken aan. Het is ook voor de bewoners van Nieuw Avondrust goed om te lezen en bij te blijven.

P1010863                                                  P1010859

 

Een Sterke Sameleving is één van de vijf thema’s van het CDA. Vrijwilligers vormen mede het hart van de sterke samenleving. Vandaar dat het CDA  op Valentijnsdag door het gehele land al jaren extra aandacht besteed aan vrijwilligers als waardering voor hun bijzondere inzet.