Selecteer een pagina

Voor ons ligt het raadsvoorstel genaamd Opdracht dialooggroepen strategische agenda regio Amersfoort. Een prachtige en lange benaming, maar wat houdt deze opdracht nu precies in?

Als CDA hebben we dit stuk grondig bestudeerd en bekruipt het gevoel dat we enigszins aan de onderhandelingstafel worden gedwongen, terwijl we daar niet op zitten te wachten. Zo maken we uit het raadsvoorstel op dat de dialooggroepen met voorstellen komen voor het besluitvormingsproces van de Stuurgroep Strategische Agenda. De belangrijkste vraag daar is: geven wij als volksvertegenwoordiger van de gemeente Barneveld hier onze eigen autonomie op?

Elkaar op zoeken, van elkaar leren of samenwerken in de regio is een goede zaak en wat het CDA betreft ook prima. Daarbij is het wat het CDA betreft wel zaak dat een ieder over zijn eigen (gemeente)grond blijft gaan. De zienswijze van Nijkerk formuleert dat ook doeltreffend en als CDA willen we daar ook graag bij aansluiten.

Het CDA wil het signaal blijven geven om binnen de regio samen te willen werken, samen te leren en te ontdekken, maar tegelijkertijd wil zij aangeven dat wij autonoom zijn binnen onze eigen gemeente grenzen.

Roel van den Broek