Selecteer een pagina

De afgelopen weken hebben mijn vrouw Linsey en ik een prachtige vakantie gehad in het bijzondere Peru. Een land dat veel te bieden heeft op het gebied van onder andere cultuur en natuur. Met onze backpacks volgeladen vertrokken we midden juli via Schiphol naar Lima, de hoofdstad van Peru met zo’n tien miljoen inwoners. De start van onze reis, die ons op veel verschillende plekken in het land heeft gebracht

Woestijn, bergen, vulkanen, steden en amazone; Peru heeft het allemaal. Onze reis vervolgde zich langs de woestijn van Ica – we sliepen in een oase midden in de zandvlakte – waar we onder andere met een buggy en sandboard de zandbergen trotseerden. Een busreis van zo’n acht uur bracht ons daarna naar de mooie ‘witte stad’ Arequipa. Naast Cuzco, waar we later in onze reis terecht zijn gekomen voor onder andere het wereldwonder de Machu Picchu, hoogtepunten qua stad en cultuur in Peru.

Naast cultuur snuiven in de steden hebben we ook de nodige kilometers gehiket in de bergen. Onder andere hebben we dat gedaan in de Colca Canyon, een indrukwekkend dal dat zo’n twee keer zo diep is als de Grand Canyon. Ook om bij de Humantay Lake te komen, moesten de nodige kilometers worden afgelegd. Maar wederom was dit het uitzicht dubbel en dwars waard.

Peru staat bekend om haar verschillende soorten landschappen. Dit is in grote lijn te verdelen in woestijn, bergen en amazone. De eerste twee hadden we in onze reis gezien, maar de amazone nog niet. Daarom besloten we ook drie dagen in de jungle te verblijven, waar we apen, kaaimannen, verschillende vogels en vogelspinnen hebben gespot. Een omgeving waar je niet zo snel komt en we dan ook niet hadden willen missen.

Al met al was onze reis één grote belevenis, waar ik nog wel even over kan doorschrijven. O ja, na de vele uitstapjes besloten we ook nog een paar dagen te luieren op het strand van Mancora, helemaal bovenin het land. De reis liet ons de pracht zien van een andere cultuur en land, het gaf ons samen een mooie tijd van reizen en plezier én het maakte ons – na onze vorige reis naar Indonesië – wederom ervan bewust dat de situatie in Nederland niet te vergelijken is met veel andere plekken in de wereld.

Helaas, de vakantie zit erop en het werk vangt weer aan. Peru heeft ons laten genieten en doen opladen. Met bewondering naar de wereld en nieuwe energie voor het komende seizoen!