Selecteer een pagina

Ook dit jaar was het voor ons als gezin niet moeilijk om onze vakantiebestemming te bepalen. Met mijn vrouw en 4 kinderen gaan we de laatste jaren veelal naar Ameland. Dit jaar was het al weer voor de 5e keer. En ook nu was het weer genieten geblazen. Genieten van de natuur, de zee en het strand. Ook het samen zijn met elkaar als gezin was fantastisch. Echt tijd hebben voor elkaar en samen er op uit trekken. Van boottochten naar zeehonden, het beklimmen van de vuurtoren, lopen op het wad, bezoek aan het natuurcentrum en ga zo maar door.

Als de kinderen ’s avonds op bed liggen, vind ik het heerlijk om mijn mountainbike te pakken en het eiland over te fietsen en te crossen. Wat dat betreft is het eiland ideaal voor als je van fietsen (ook mountainbiken en racefietsen) houdt. Met de mountainbike door de duinen, pal langs of zelf soms door de zee en door het natuurgebied tussen de schapen, paarden en vogels. Wat wil een mens nog meer?

Maar vakantie op Ameland betekent niet alleen maar actief bezig zijn. Daar hoort op zijn tijd zeker ook een goed boek bij. Normaal gesproken lees ik in de vakantie een behoorlijk aantal boeken. Ook dit jaar was dat de bedoeling en had ik boeken opgespaard om tijdens de vakantie te lezen. Eerlijk gezegd ben ik minder aan lezen toegekomen en was de concentratie soms niet optimaal. Vlak voor de vakantie is mijn vader na een heel kort ziekbed overleden en daar ben je dan toch mee bezig. Ook op vakantie.

Wat dat betreft hadden we deze tijd van rust en vakantie als gezin dan ook echt even nodig. En hoewel het werk dan even stilligt, gaat de politiek (soms) gewoon door. Zo werd ik tijdens de vakantie gebeld door een journalist van de Barneveldse Krant over een uitspraak van de Raad van State (bestemmingsplan aan de Groen van Prinstererlaan in Barneveld) met de vraag wat wij daar als CDA van vinden. Hier heeft in de vakantie ook een stuk van in de krant gestaan. Ook dan ben je paraat en heb je contact met enkele omwonenden die het betreft. De tijd van politiek houdt nooit op en gaat altijd door. Dat is ook goed; immers de samenleving loopt ook gewoon door en politieke issues blijven of je nu vakantie hebt of niet.

Op het moment van dit schrijven zit de vakantie er voor mij op en is het werk weer begonnen. Soms lijkt dat heel gewoon, maar eerlijk gezegd vind ik het een voorrecht om mijn werk in gezondheid te mogen doen. De oudste twee kinderen hebben nog een week vrij en gaan dan weer naar school. Dan gaat alles echt beginnen; ook in Barneveld. De tijd van vakantie, opladen en uitrusten is dan voorbij en een nieuwe tijd vangt aan. Alles heeft dan ook zijn tijd.

Ik hoop dat iedereen in de gemeente Barneveld de vakantietijd heeft kunnen gebruiken om uit te rusten en op te laden en klaar is voor het komend jaar. Of je nu straks naar school gaat, je werk weer mag doen of vrijwilliger bent. Heel veel succes met alles. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

Een hartelijke groet van de familie Schipper