Selecteer een pagina

Kandidaat-Europarlementariër Henk Jan Ormel was donderdag één van de sprekers bij de inspiratieavond over ondernemerschap van het CDA. Het voormalig Kamerlid en dé Gelderse kandidaat was op bezoek in Barneveld en sprak over ondernemen en zijn persoonlijke ambitie om in het Europees Parlement aan de slag te gaan.

Op initiatief van John Dokter van De Korrel Beheer was het CDA te gast bij Pannenkoekenboerderij De Tolboom in Terschuur. Dokter gaf hier een presentatie over zijn ervaringen als ondernemer binnen de MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland. Namens de gemeente was adviseur Economie en Strategie Jan Wessels aanwezig om de CDA-leden bij te praten over de economische stand van zaken in de gemeente Barneveld.

Eenvoudiger ondernemen dankzij Europa

Wessels schetste een realistisch beeld, waarbij ook de uitdagingen voor de komende jaren werden besproken om een aantrekkelijke partner te blijven voor bedrijven. De regionale samenwerking binnen de Food Valley met acht gemeenten helpt om daarbij aandacht van Den Haag en Brussel te krijgen. Ormel riep de aanwezigen op om op 23 mei vooral vóór Europa te stemmen. “De Nederlandse economie draait op MKB-bedrijven die actief zijn in Europa. Open grenzen en een gemeenschappelijke munt hebben het ondernemen voor deze bedrijven, waar er zoveel van in Barneveld aanwezig zijn, veel eenvoudiger gemaakt. Dat wil je niet weggooien door tegen Europa te stemmen”, aldus Ormel.