Selecteer een pagina

Sinds 2 maart heeft CDA Barneveld er een nieuw raadslid bij: Gert Bouwman. Hij zal de fractie versterken door zich te richten op de portefeuilles milieu, wegen en buitengebied. Gert is 52 jaar en is opgegroeid in Terschuur waar hij nu samen met zijn vrouw en kinderen woont. In het dagelijks leven is hij boer.

Waarom heb je voor het CDA gekozen?

‘Omdat deze partij het beste bij mij past. De uitgangspunten van het CDA zijn ook de mijne. Ik vind het belangrijk om de wereld te bewaren voor de generaties na ons. Als boer ben je daar altijd mee bezig. Je moet goed zorgen voor je grond om het op lange termijn voor elkaar te hebben. Naast duurzaamheid spreekt de gedeelde verantwoordelijkheid voor de samenleving mij erg aan. Het is niet zo dat iedereen alleen verantwoordelijk is voor zichzelf of dat de overheid verantwoordelijk is voor iedereen. We zijn verantwoordelijk voor elkaar. Dat betekent dat we zelfredzaam zijn en tegelijkertijd zorgen voor de zwakkeren binnen de samenleving. Daar wil ik ook als raadslid aan bijdragen.’

Waarom heb je besloten je in te zetten als gemeenteraadslid en wat verwacht je ervan?

‘In eerst instantie had ik belangstelling voor het lokale bestuur en toen ik er wat meer bij betrokken raakte, ontstond de wens om mee te praten. Nu het concreet wordt, zie ik het als een uitdaging. Het zal een interessante en intensieve periode worden. Ik hoop dat ik een zinvolle bijdrage kan leveren aan de fractie en de raad.’

Wat vind je het mooiste aan de gemeente Barneveld?

‘Het is voor mij een veilige en gemoedelijke plek om te leven. Ik heb het gevoel dat we ons hier in elkaars waarde laten. Daarnaast vind ik de mentaliteit van de inwoners bewonderingswaardig. Ik zie een ondernemende regio waar veel innoverende mensen en bedrijven zich inzetten voor een hoogwaardige kwaliteit van leven.’

Welk initiatief verdient een compliment en waarom?

‘Het Duurzaam Energiebedrijf Barneveld vind ik een prachtig initiatief. Als het fungeert als een zetje in de rug voor mensen om samen windmolens te plaatsen of een zonnepanelenproject in een woonwijk te realiseren zou dat fantastisch zijn.’

Welke politicus vind je inspirerend en waarom?

‘Ik vind dat Angela Merkel het heel goed doet omdat ze haar verantwoordelijkheid neemt als het nodig is. Hiermee bedoel ik de waarde van solidariteit die zij in woord en daad voorstaat, eerst met de Eurocrisis en later in het vluchtelingenvraagstuk.’

(Foto door Bram van den Heuvel)