Selecteer een pagina

CDA #KiestVoor voor verbinding tussen mensen en politieke partijen. Maar wie is onze fractievoorzitter Daan de Vries? Wat is zijn favoriete band en wat is zijn favoriete gewoonte? Lees het hier

Favoriete Nederlandse artiest: Maarten van Roozendaal. Het is jammer dat ik deze woordkunstenaar nooit live heb kunnen zien. Zijn manier van verwoorden en presenteren is ongekend. Alles wat hij deed was groots in woord en gebaar. Het lied ‘Om te janken zo mooi’ is een ode aan het leven en zou je eigenlijk elke verjaardag moeten draaien.
Favoriete reis: In 2018 ben ik samen met mijn vrouw Linsey naar Indonesië geweest. De reis door Java, Lombok en Bali was indrukwekkend door de natuur, cultuur, de vriendelijke mensen en natuurlijk het geweldige eten.
Favoriete band: The National. Ik durf te stellen dat veel lezers de band niet kennen. Deze Amerikaanse band bestaat uit twee keer twee broers en een zanger met een mooie donkere stem. Ik kan er nog heel veel over schrijven, maar je kunt het beter gewoon luisteren. Begin met de nummers Bloodbuzz Ohio, Slow Show of England; de rest komt vanzelf.
Favoriete voetbalclub: Vroeger heb ik heel even met een badge van Ajax op mijn jas gelopen, omdat iedereen dat deed. Toen ik Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis echter bij PSV zag voetballen, was ik direct verkocht. Sindsdien ben ik duidelijk fan van de club uit Eindhoven. Als ik over onze landsgrenzen kijk is Liverpool mijn favoriet. Ruim twee jaar geleden heb ik met vrienden een wedstijd op Anfield Road mogen meemaken; wat een iconische club!
Favoriete podcast: Zelfspodcast. De podcast van Sander Schimmelpennick en Jaap Reesema kan ik erg waarderen. De mix van humor, inhoud en jezelf niet te serieus nemen, zorgt elke week wel weer voor plezier. Maakt vaak huishoudelijke taken ook een stuk dragelijker in het weekend..
Favoriete ogen:
sinds zo’n half jaar zijn dat die van ons dochtertje Nola. Het blijft elke keer weer bijzonder om haar sprekende blauwe ogen te zien. Er zijn dan nog maar weinig dingen waar je je druk over hoeft te maken.
Favoriete film:
Memento van regisseur Christopher Nolan. Een film die start bij het einde en eindigt bij het begin. Het grootste gedeelte van de film heb je geen idee wat er nu precies gebeurt.
Favoriete Bijbelboek:
Jakobus. Het is een kort boek met mooie, praktische levenslessen, zoals ‘ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken’.
Favoriete eten: Pasta alla frutti di mare. Sowieso houd ik erg van pasta, maar als ik op vakantie in Italië ben, is het moeilijk om iets anders te kiezen. Een pasta met zeevruchten – het liefst veel – is duidelijk mijn lievelingseten.
Favoriete columnist: Ephimenco. Ik ben opgegroeid met het feit dat er maar één kwaliteitskrant is, en dat is de Trouw. De laatste jaren is daarbij het hoogtepunt de column van Ephimenco. Gelukkig herinnert mijn vader me er vaak aan dat hij er weer in staat. Scherp, spitsvondig en vaak stipt hij terechte punten aan. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar daarom is het ook zo’n goede columnist.
Favoriete app: Strava. Een app waarmee je je sportieve activiteiten kunt bijhouden en die van bekenden kunt volgen. Als je de app opent en ziet dat iemand een mooi rondje heeft hardgelopen, dan gaan al snel de hardloopschoenen aan.
Favoriete gewoonte: Dat is toch echt de koffie in de ochtend. Ik ontbijt nogal licht, maar zonder koffie is voor mij geen optie. Overigens is standaard filterkoffie gewoon het lekkerst.
Favoriete locatie: Dan kies ik uit alle mooie plekken toch voor het Schaffelaarse bos. Veel steden of dorpen kunnen jaloers zijn op zo’n mooie groene, centrale plek. Een wandeling of hardlooprondje valt nooit tegen. Ik kan het dan overigens vaak niet laten om te proberen mijn PR op het rondje koewei te verbeteren.
Favoriete lunch:
Krentenbollen. Het lukt me eigenlijk nooit om zonder krentenbollen een winkel uit te stappen. Makkelijk, snel en lekker; wat wil je nog meer? Bij verschillende opdrachtgevers heb ik als afscheidscadeautje een zak krentenbollen gekregen.
Favoriete sport: vanaf mijn zevende heb ik altijd gevolleybald. De laatste jaren doe ik aan hardlopen en Crossfit. Twee sporten waar ik veel plezier aan beleef, doordat je op verschillende gebieden bezig bent om fit te blijven. Als ik een favoriete sport moet kiezen, kies ik toch voor een teamsport: volleybal.
Favoriete christelijke zanger: Matthijn Buwalda. Deze zanger weet met alledaagse thema’s over de waarde van het christelijk geloof te zingen. Vaak gaat het over dat we ons zo ontzettend druk in het leven kunnen maken, maar het leven uiteindelijk om iets veel belangrijkers gaat.
Favoriete uitspraak: ‘Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep, kom terug’ uit het lied ‘kom terug’ van Spinvis. Het beschrijft de dingen die het leven mooi en waardevol maken. Vooral ook het ‘kom terug’ spreekt me aan, om weer thuis te komen op de plek waar je hoort.
Favoriete cabaretier: Micha Wertheim. Iedereen kent de bekende namen uit de cabaretwereld wel. Een naam die je wat minder hoort is die van Micha Wertheim. Een cabaretier, die elke show opnieuw verbaasd. Ik heb één keer in een zaal gezeten waar hij uiteindelijk helemaal niet kwam opdagen. Hij was, zoals de titel van de show heette ‘Ergens Anders’. Ik vond het wel geestig, Linsey dacht er anders over..
Favoriete speciaal bier: Sint Bernardus Abt 12. Toen ik dit thema voor mezelf bedacht, wist ik dat ik dit meerdere keren ging veranderen. Bieren zijn toch vaak afhankelijk van de situatie en bijvoorbeeld het seizoen. Als ik er dan toch één moet kiezen, is het gelijk een zware jongen met een alcoholpercentage van 10%. Overigens is Stoutste Droom van de lokale brouwer Het Platte Harnas ook aan te bevelen!