Selecteer een pagina

Demissionair Minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot brengt een bezoek aan Voorthuizen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CDA Barneveld zal Hanke belangstellenden meenemen in haar werk en haar visie op vrede en veiligheid in Europa. De situatie aan de grenzen van Europa, in Oekraïne en in het Midden-Oosten vragen veel tijd en aandacht. Het is daarom bijzonder dat Hanke de tijd heeft gevonden om naar Voorthuizen te komen. Ze zal met de bezoekers in gesprek gaan over haar werk en de impact van de buitenlandse ontwikkelingen. Er is daarbij voldoende gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen aan Hanke.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 9 januari in Ontmoetingscentrum De Eng.

AANMELDEN VERPLICHT
Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar een goed nieuwjaar te wensen onder het genot van hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom. Vanaf 19:30 uur staat koffie en thee voor u klaar. Het programma begint om 20.00 uur.
Het is wel van belang dat u zich hiervoor aanmeldt. Dat kan via deze link. Uw aanmelding wordt gecontroleerd bij de ingang en naar legitimatie kan worden gevraagd.

📩 Aanmelden kan via deze link

Over Hanke Bruins Slot 
Hanke, geboren in Apeldoorn, begon haar carrière op het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Na vijf jaar heeft ze haar jeugddroom waargemaakt door te gaan studeren als officier aan de Koninklijke Militaire Academie. Ze werd pelotonscommandant bij de artillerie (Gele Rijders) en werd in 2008 uitgezonden naar Uruzgan in Afghanistan. Na haar werk voor Defensie zat ze vanaf 2010 bijna 10 jaar in de Tweede Kamer voor het CDA. Ze was onder meer woordvoerder op het gebied van Defensie, binnenlands bestuur, curatieve zorg, sport en medisch-ethische vraagstukken. Na haar tijd in de Tweede Kamer was ze drie jaar lang gedeputeerde in Utrecht, om daarna in 2022 minister te worden op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waar ze haar carrière was begonnen. Sinds september 2023 is Hanke onze Minister van Buitenlandse Zaken.