Selecteer een pagina

Het Speelruimtebeleidsplan 2016-2025 staat voor de kwaliteit en spreiding van passende speelvoorzieningen die in samenwerking worden opgezet. Op die manier wil de gemeente zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving voor kinderen en jongeren. Dit plan is in nauwe samenspraak met basisschoolkinderen, jongeren en ouders van kinderen, wijkplatforms en de woningstichting tot stand gekomen. Wij vinden het goed dat inwoners bij dit plan worden betrokken en dat er wordt samengewerkt.

Voor ons betekent samenwerken niet alleen vertrouwen, maar ook het krijgen van de middelen en de verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van de eigen buurt, wijk of dorp. Het CDA zou graag zien dat inwoners naast inspraak ook in hoge mate bij de verdere uitvoering van dit plan worden betrokken. Probeer inwoners daar een rol in te geven. Te denken valt aan onderhoud, toezicht, herinrichting en beheer. Dit betekent dat er wat van de inwoners uit onze gemeente wordt verwacht. Wij zijn benieuwd naar de visie van de wethouder hierop.

Aangezien wij het als CDA van belang achten dat de betrokkenheid hoog blijft willen wij het amendement van BI ondersteunen. Dit amendement bepaalt dat het college één keer per jaar de raad over de voortgang informeert