Selecteer een pagina

Als reactie op dit artikel van Pro ’98.

Ja, Frank, die woensdag zaten we als raadscommissie bij elkaar om te spreken over sportpark Overbeek. Na de nodige memo’s, krantenartikelen en schriftelijke vragen was het eindelijk tijd om met elkaar om tafel te zitten.  Het CDA en de verenigingen waren daar eerlijk gezegd erg aan toe, want nu was het tijd dat er toch écht wat zou gaan gebeuren. Een collegebesluit lag klaar en het was aan ons de taak om ons hierover te buigen.

Het besluit om nieuwe kleedkamers te bouwen was voor het CDA een opluchting. Hoewel wij natuurlijk ook graag een eerste stap over de beek hadden gezet, werden wij ons ook bewust van de financiële consequentie daarvan. Met de onduidelijke woningbouw is het nogal een risico om klakkeloos aan de overkant te gaan bouwen. Het besluit dat volgde op het teleurstellende bericht dat het plan ‘Over de beek’ niet haalbaar was, gaf ons opluchting: in ieder geval wordt er wat gedaan aan die onveilige kleedkamers. Dit mooi in lijn met een motie die de VVD samen met ons – en ook met jouw Pro ’98, Frank – een tijd geleden heeft ingediend.

In jouw stuk is te lezen dat we de wethouder nieuwe kaders hadden moeten meegeven die woensdag. Wilde je de verenigingen nog langer onduidelijkheid geven? Er ligt een besluit in lijn met een door jouw ondersteunde motie en jij wilt weer een nieuw proces beginnen? Dat is pas, zoals je het zelf noemt, nog langer touwtrekken. Op die manier houd je de verenigingen inderdaad nog langer aan het lijntje, of het touwtje, zo je wilt.

Nee, Pro ’98 had liever na een plasje gedaan te hebben, nogmaals het glas gevuld. Dat glas wordt dan tegen heug en meug leeg gedronken en het is wachten op het moment dat er weer een plas gedaan kan worden. Het CDA heeft ervoor gekozen het glas leeg te drinken, erover te spreken en een beslissing te nemen: nieuwe kleedkamers waar de verenigingen zo naar verlangen. En die nieuwe kleedkamers komen er, waar we Revival en Terschuurse Boys van harte mee feliciteren!

Nog langer met elkaar spreken over kaders en de verenigingen ook volgend seizoen in die onveilige en afgekeurde kleedkamers laten omkleden en douchen? Nee, wij hebben gekozen voor de kleedkamers, waar wij ons altijd hard voor hebben gemaakt. We zijn dan ook blij dat we de motie nu eindelijk tot uitvoering zien komen. En hier blijft het natuurlijk niet bij: we blijven ons inzetten voor goede sportfaciliteiten in Terschuur!

Daan de Vries