Selecteer een pagina

Vanavond wordt ons gevraagd  de nieuwe Algemene Plaatselijke verordening vast te stellen. Het gaat hier om een aanpassing van de reeds bestaande verordening die om de zoveel tijd aanpassing verdient aan de altijd veranderende samenleving,  dus ook in Barneveld.

De Algemene Plaatselijke Verordening waarborgt de veiligheid van onze burgers en geeft onder andere onze hermandad de mogelijkheid om te kunnen handhaven, dat is voor het CDA een belangrijk doel.

31 Pagina’s met vooral artikelen over zaken die niet mogen of kunnen. Gelukkig was er een werkexemplaar beschikbaar waar de verschillen tussen de oude en de nieuwe aangegeven staan, dat scheelde een hoop leeswerk.

Wij zouden als CDA toch een kanttekening willen plaatsen dat wij niet moeten doorslaan in het opstellen van regels en eerder zouden moeten schrappen dan uitbreiden. Zoals Artikel 97 met maar liefst 4 punten wordt een verbod omschreven om paddenstoelen te plukken, u gaat daarmee wel heel ver in het beschermen van de volksgezondheid.

Voor wat betreft het amendement van Pro ’98 klopt het juridisch gezien maar inhoudelijk past een vloekverbod in onze CDA uitgangspunten en daarom kunnen wij het niet steunen.

Het amendement van de CU vraagt om een stuk uitvoering van beleid en daar lijkt de APV niet echt voor bedoeld. De burgemeester heeft toegezegd na het tekenen van het horeca convenant de proef met verruimde openingstijden te zullen starten. Wij steunen dit amendement daarom niet.

Alle wijzigingen en toevoegingen komen ons als zinvol voor en het zal u dan ook niet verbazen dat het CDA in zal stemmen met de nieuwe verordening.