Selecteer een pagina

Lees hier de vragen die vandaag zijn gesteld door de CDA-fractie over de evaluatie van Optisport:

Geacht college,

Vanaf 1 januari 2015 heeft Optisport de verantwoordelijkheid over de exploitatie van een groot gedeelte van de gemeentelijke zwembaden, binnensportaccommodaties en de Veluwehal in Barneveld. Bij de bespreking van de verzelfstandiging van de exploitatie, heeft het CDA aandacht gevraagd voor een goede halfjaarlijkse evaluatie, om zodoende een vinger aan de pols te houden.

Voor het CDA is het van belang dat hierbij vooral aandacht wordt geschonken aan de verenigingen die hier mee te maken hebben. In de evaluatie zou er dan ook gesproken worden met verenigingen, om hun ervaringen mee te nemen. Op initiatief van het CDA – middels een aangenomen motie – wordt hierbij de evaluatie ter kennisgeving aan de raad worden verschaft. Nu, ruim negen maanden later, hebben wij echter nog niets van ontvangen.

Via verschillende berichtgevingen weten wij dat deze evaluatie wel heeft plaatsgevonden. De fractie van het CDA wil op grond van artikel 37 van de Organisatieverordening van de gemeenteraad dan ook de volgende vragen stellen:

  • Klopt het dat er een evaluatie heeft plaatsgevonden met Optisport?
  • Zijn hierbij verenigingen uitgenodigd en gehoord?
  • Op welke wijze is deze evaluatie vastgelegd?
  • Hoe kan het zijn dat wij van deze evaluatie nog geen kennis hebben kunnen nemen?
  • Wilt u deze evaluatie zo snel mogelijk met ons delen?

Wij zien uw antwoorden met belangstelling tegemoet.

Namens de CDA-fractie,

Daan de Vries