Selecteer een pagina

Op 14 januari vindt in Barneveld het CDA congres plaats. Op deze dag zullen CDA-ers vanuit het gehele land naar Barneveld trekken. Zij zullen op dit congres het verkiezingsprogramma bespreken en vaststellen. Het CDA heeft gekozen om dit congres midden in het land te organiseren en daarmee haar verbondenheid met Gelderland/Utrecht en in het bijzonder de regio Food Valley te benadrukken. Wij zijn trots dat dit congres plaatsvindt in de gloednieuwe Midden Nederland Hallen die begin december zijn geopend. We verwachten deelname van duizenden CDA-ers. Barneveld en omgeving zullen groen kleuren. Informatie over het congres kunt u hier vinden https://www.cda.nl/leden/partijcongres/

De dag voorafgaand aan het congres vindt op 13 januari een CDA verkiezingstour plaats in onze omgeving. Zes CDA-kamerleden, 10 kandidaten en leden van provinciale statenfracties en gemeentelijke fracties zullen verschillende plekken bezoeken.

Aan het programma wordt hard gewerkt. Wel kan worden bekend gemaakt dat zes Tweede Kamerleden een bezoek brengen aan Veenendaal, Ede, Barneveld, Amersfoort, Nijkerk en Apeldoorn.

Mona Keijzer bezoekt Amersfoort. Thema is zorg/welzijn en kracht van de samenleving

Michel Rog bezoekt Ede. Thema is identiteit en onderwijs

Jaco Geurts bezoekt Nijkerk met het thema voedsel en eerlijke economie.

Hanke Bruins Slot bezoekt Apeldoorn over sport en samenleving

Agnes Mulder gaat Barneveld aan de slag met economie, duurzaamheid en energie en

Madeleine van Toorenburg gaat naar Veenendaal  met thema cultuur/veiligheid, familie en gezin

We zijn verheugd dat we Agnes Mulder in Barneveld mogen ontvangen.  Het voorlopige programma is als volgt: om half elf gaan we naar Lagerwey wind. Daar vindt een gesprek plaats met Henk Lagerwey over de ontwikkeling van zijn bedrijf, innovatie en de betekenis voor de economie. Ook zal Wicha Benus, kwartiermaker van het Duurzaam Energiebedrijf Barneveld (DEB) aansluiten. Hij zal het thema lokaal draagvlak en lokale duurzame bedrijven inbrengen.

 

Rond twaalf uur gaat de tour naar kaasboerderij Vanelly. Daar vindt een bijeenkomst plaats die ook bezocht kan worden door belangstellenden. Vanelly is de lokale en duurzame boerderij die al jaren in de Gelderse Vallei lokale producten maakt en verkoopt. Ook is de boerderij met duurzame energie opgezet. De visies en keuzes van deze lokale ondernemers zullen ter plekke worden besproken en toegelicht.

Hebt u belangstelling om mee te doen en Agnes Mulder te ontmoeten, dan kunt u zich opgeven bij secretaris@cdabarneveld.nl.