Selecteer een pagina

Met de sleurhut achter de auto zijn wij, Tineke en ik, naar het zonnige Frankrijk vertrokken. Onze eerste bestemming zou in de Cevennes zijn. Wij hadden in oktober een leuke camping geboekt. Bij aankomst na anderhalve dag en 1150 km gereden te hebben, bleek de camping ondanks de bevestiging dat wij konden komen geen plaats te hebben. Dat was een domper, maar niet getreurd wij zaten ongeveer 150 km vanaf onze volgende bestemming in de buurt van Gap en daar konden wij gelukkig wel terecht.

Gap ligt in de uitlopers van de Alpen en is wel onze favoriete bestemming. De hoogste berg in de buurt is de Pic de Bure met een hoogte van 2700 meter. Prachtig in beeld gebracht tijdens de 17e etappe van de Tour de France waar Bauke Mollema als derde eindigde. De ultieme uitdaging om te beklimmen. Verleden jaar hebben wij dat ook samen gedaan, een dagtocht van 4 uur klimmen en 2 uur dalen leidt je langs geitenpaadjes waar je, als je geluk hebt, gemzen, marmotten en adelaars tegenkomt. De tocht start op 1400 meter en je stijgt dan 1300 meter in 4 uur tijd. Het is de vraag of wij het dit jaar weer zullen doen. Wij zijn al wel naar de Pic de Charence gelopen dan stijg je van 1050 naar 1850 meter in ongeveer 2,5 uur. Na een dergelijke wandeling is het altijd heerlijk om even af te koelen in het zwembad.

Fietsen is ook een favoriete bezigheid tijdens onze vakanties. Hoewel het vreemd lijkt te gaan fietsen in de bergen, blijkt gewoon dat er voldoende redelijke wegen zijn om over te fietsen.

Op de rustdagen die wij tussendoor houden vinden wij het heerlijk om voor de tent boeken te verslinden, dat is iets waar wij buiten de vakanties om bijna niet aan toekomen. Ik lees zelf graag fantasieverhalen of politieke thrillers zoals het westen tegen het oosten. Natuurlijk mag een goed glas wijn en lekker uit eten gaan, hier toevallig in een hotel waar de fietsploeg van Cofidis overnachtte en een van de renners een jongetje een Cofidis shirt gaf, niet aan de vakantie ontbreken.

Tijdens de vakantie ben ik niet echt politiek actief en houd ik het bij het dagelijks lezen van de Barneveldse Krant (digitaal) en als iemand het nodig vindt sta ik hem graag te woord. Ik vind namelijk, dat je als gekozen raadslid 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar hoort te zijn.

Een hartelijke zomergroet,

Roel van den Broek